Waarom zou je een gezinsconsult boeken?

In een gezinsconsult bekijken we de kwaliteiten, valkuilen en behoeften van elk gezinslid. Dit o.a. aan de hand van jullie Nine Star Ki reeksen. 
De behoeften van jou als opvoeder, de behoeften van je partner en de behoeften van de kinderen.

Wat als je leert waarom jij er een bepaalde opvoedingsstijl op na houdt, die totaal anders kan zijn dan die van je partner, maar dat ik je kan uitleggen waardoor dat verschil komt.
Wat als je gaat begrijpen waarom je met je ene kind makkelijk het gesprek aan gaat over verschillende onderwerpen en met het andere kind totaal niet.
Wat als je gaat begrijpen waarom je ene kind je heel veel energie lijkt te kosten, veel meer dan het ander?
Het kan zijn dat je in een consult ontdekt dat elk kind het best gebaat is bij een andere opvoeding!  


Stel je leert inderdaad dat je kinderen behoefte hebben aan een andere opvoeding dan die jullie ze tot nu toe hebben gegeven?
Dat is intens! Ik spreek uit ervaring!

Onze 3 kids, hebben alle drie andere behoeften! Nu wij geleerd hebben welke dat zijn, gaan we er anders mee om.
In het begin was mijn angst dat dat voor discussie in het gezin zou zorgen. De “mama dat is niet eerlijk!”-gesprekken!
Maar tot mijn grote verbazing: gaat het hier veel beter nu! Ze krijgen alle drie de aanpak en aandacht die ze nodig hebben. Dus de jaloezie die ik verwacht had, zegt wat over mij en niet over onze kinderen. 

We zijn allemaal eigen individuen. Als ik voor een baas werk, heb ik ook niet exact dezelfde werkwijze nodig als mijn collega’s. Iedereen heeft andere ervaringen, gedachten, gevoelens etc. Dat is volgens mij, hetzelfde in een gezin! 

Mijn droom is dat ze zich alle drie mogen ontwikkelen tot een prachtig, krachtig, eigen individu. Dan kan ik ze toch niet hetzelfde behandelen? En alle drie dezelfde opvoeding geven en verwachten dat ze daaruit opmaken dat ze zichzelf mogen zijn? Want verwacht ik dan niet dat ze (voor een gedeelte) hetzelfde zijn? Ik bied ze hetzelfde en verwacht dat ze daar hun eigen ik van maken…. Maar is dat reëel?

Waar we de jongste meer structuur bieden en meer regels opleggen, hebben we de andere 2 meer losgelaten. En warempel ze nemen met alle gemak hun verantwoordelijkheid! Ik sta soms te kijken van de dingen die ze nu doen. Hoe serieus ze zijn in hun taken en de afweging die ze maken in hun keuzes. De jongste voelt zich veel beter nu hij veel meer weet wat wij van hem verwachten. 

Ik zie ze per dag groeien. Ik ben zo onder de indruk van mijn kinderen nu. Hoe ze omgaan met bepaalde situaties.
En waar ik eerst zou ingrijpen, situaties vóór zou zijn, dingen zou oplossen, laat ik het nu meer los. Soms is ingrijpen niet eens meer nodig! Sterker nog; ze leren ook nog om hulp vragen (waar met name 1 van de 3 niet goed in was).

De basis is hetzelfde de invulling is individu-gericht.

Kosten voor een gezinsconsult 155 euro incl. BTW.  
In overleg kan een consult plaatsvinden in mijn praktijk, bij jullie thuis of via beeldbellen. 

Heb je vragen of wil je een gezinsconsult boeken? Dan kun je het contactformulier invullen bij het kopje 'contact' of een mail sturen naar: info@praktijkrealsense.nl 

 


E-mailen
Bellen
Instagram